ADHD en ADD

Hier speelt het richten van de aandacht een grote rol. Bij ADHD komt er ook hyperactiviteit of impulsiviteit bij. Autorijden vergt aandacht, concentratie, planning, beheersing en rekening houden met elkaar.  Wanneer een of meer hiervan onder druk komt te staan, kan dit invloed hebben op het leren autorijden en op de verkeersveiligheid. 

Bij ADHD kijken we of en waar zich uitdagingen voordoen. Door het richten van aandacht en het herkennen en omgaan met onrust en/of impulsiviteit, merk je dat je rustiger blijft en je de concentratie beter blijft vasthouden. Vaak zie je dat kwaliteiten als creativiteit, detailgevoeligheid, optimisme en doorzettingsvermogen sterker ontwikkeld zijn die je hiervoor goed kunt inzetten.

Bij ADD kijken we of en wanneer zich uitdagingen voordoen. Wanneer en op welke manier jij misschien de aandacht verliest en hoe jij de aandacht erbij kunt blijven houden. De manier waarop is afhankelijk van jouw sterke kanten. Vaak zie je dat bijvoorbeeld intuïtie, rust  en voorstellingsvermogen sterk aanwezig zijn, die je goed kunt gebruiken.

Mensen met ADHD en ADD kunnen bij ons

autorijles in Apeldoorn

volgen, maar ook in omliggende dorpen en steden. 


Of lees hier meer over onze aanpak

 

« Terug