Dyslexie / dyspraxie

Bij dyslexie kost het lezen en daardoor de informatieverwerking meer tijd. Dit kan vooral bij de theorie een rol spelen. Het gebruikmaken van een theorievorm die meer beeld en geluid bevat dan tekst, kan beter aansluiten. Wanneer het nodig is, kun je kiezen voor een individueel theorie examen, waarbij de responstijd verlengd kan worden. In de praktijk kan door trainen op o.a. woordherkenning en focussen goed worden gecompenseerd. Dyslexie brengt ook mooie andere ontwikkelingen met zich meebrengen. Vaak zie je dat kennis die verwerkt is, ook langer blijft hangen dan bij iemand die geen problemen heeft met lezen. Ook de creativiteit is vaak hoog en andere zintuigen zijn vaak sterk ontwikkeld, wat uiteraard in het verkeer zeer welkom is.

Bij dyspraxie kunnen verschillende problemen zich voordoen, zoals m.b.t. fijne en of grove motoriek, informatieverwerking en reactie, gevoelige zintuigen, waarneming, planning en concentratie. Door te kijken waar je het meest tegen aanloopt in de

autorijles

, wordt het al helderder. Verder kunnen we coachen op jouw kwaliteiten die kunnen helpen te compenseren of trainen. Zo zie je bijvoorbeeld dat wilskracht, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid aanwezig kunnen zijn die hierbij helpen.

Mensen met dyslexie / dyspraxie kunnen onze

rijlessen in Apeldoorn

volgen, maar ook in omliggende dorpen en steden. 


Of lees hier meer over onze aanpak
 

« Terug