De aanpak

In de rijles

Hoe zou het zijn om niet meer zo’n last te hebben van faalangst? Dat je de spanning wel voelt (wat natuurlijk is, die voelt iedereen op z’n tijd), maar dat jij je er niet in verliest?

Bij de coaching in de

rijles

, helpen we je beter om te gaan met de prestatiedruk. Door te ontdekken waardoor je blokkeert en hoe je hier zelf wat aan kunt doen. Hierbij zullen we tijdens de rijlessen o.a. gebruik maken van jouw sterke kanten. Vaak zie je dat bijv. opmerkzaamheid, intuïtie en rekening houden met anderen, sterk ontwikkeld zijn. Allemaal eigenschappen die je tot een hele goede automobilist maken. Je zult tijdens de autorijlessen merken dat je vertrouwen krijgt in jezelf en jouw prestaties op het rijexamen. 


Bij het CBR

Om de spanning naar het examen te doseren, is een TTT bij het CBR aan te raden. Het is eigenlijk net zoiets als het tentamen voor het examen op school. Het gaat eraan toe als een echt examen, zonder dat je kunt zakken. Je kunt vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen waardoor je dat niet meer hoeft te doen op het rijexamen. Je hoort ook wat al goed gaat en waar je naar jouw rijexamen toe tijdens de rijlessen nog aan moet werken. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je in stapjes naar het rijexamen toewerken. Dit geeft zekerheid en rust, waardoor je er met (zelf) vertrouwen in kunt.

Ook het CBR erkent dat faalangst tijdens het rijexamen een heel ander beeld kan geven van kandidaten die rijexamen doen. Hierom heeft het CBR het faalangstexamen ontwikkeld. De examinator is speciaal opgeleid om met faalangst om te gaan. Er wordt extra tijd genomen voor de kennismaking waardoor jij je meer op jouw gemak zult voelen, wat de spanning al omlaag zal brengen. Als de spanning je toch teveel wordt, kun je ook time-outs nemen. Het rijexamen kan tot 80 minuten duren, mits dit nodig is. Zo niet, dan hoeft het rijexamen niet zo heel veel langer te duren dan het reguliere rijexamen. Het gaat erom dat je de tijd krijgt om te laten zien wat je kunt. 

Zo heb je een mooie combinatie om hier anders mee om te gaan, zowel in de rijopleiding als tijdens je examen. 

Je kunt onze

rijlessen in Apeldoorn

volgen, maar ook in omliggende dorpen en steden. 

« Terug